9.2.09

Kenobiitin keittiössä, Osa1

No niin, nyt se alkaa, Kenobiitin ruokavinkit :-D
Tulin joskus laittaneeksi johonkin onnettomaan listaan blogin aiheiksi mm. kokkaus tai ruoanlaitto tai jotain? Joten Kenobiitin keittiössä sarja alkaa tästä. Vaikka olihan mulla juttua jo aikaisemmin niistä "lapamato kortsuista"

Hiljakkoin tein tämmöstä sapuskaa:
Norjalaista herkkumerilohta pähkinöissä ja hilihoosissa kieriteltynä, NAM! Toki riisin, sipulin ja semmosten kanssa.
Tein sen about näin
Kala
Isohko pala norjalaista herkkumerilohta sopivaan kippoon.
Päälle murskattua suolapähkinää kourallinen ja sen päälle makeaa chilisoosia.
Uuniin niin pitkäksi aikaa, ettäkypsyy eli about 45 minuuttia alle 200 asteen lämpötilassa. Ei o kauheen tarkkaa.
Ja kun se on valmis se näyttää tältä:

Kastikkeen voi tehdä sillä välin kun muuosa sapuskasta paistuu uunissa.

Riisiosasto
Tää on kin tällä kertaa jännnittävin juttu koko hommassa, nimittäin keksin sen vähän ennen kuin aloin toteuttamaan.
Sopiva määrä riisiä sopivaan uunin kestävään pannuun.
Sekaan pari isoa sipulia paloiteltuna noin kahdeksaan osaan ja muutama porkana peukalonpään kokoisina paloina :-)
Ja se tärkein...liemi, jossa riisi kypsyy:
Paljon, mutta ei liian paljon, tummaa soijaa, isovarpaan kokoinen pala inkivääriä sekä yksi kiinalainen valkosipuli. Molemmat raastettuna. Sokeria jos halutaan makeutta mukaan tähänkin.
Kaadetaan riisin ja rehujen joukkoon sinne pannuun. Listätään vettä sen verran, että riisi peittyy.
Tempastaan mukaan muutama kananmuna. Tässä tapauksessa neljä.
Koko hoito uuniin kalan kanssa 45 minuutiksi (vähempikin riittää). Kannattaa välillä tsekata riittääkö siellä nestettä ettei jne onnettomat riisit kuivu ihan koviksi.

Tämmöstä se sitten on valmiina:


Jaa niin ja se kastike, joka on hyvä tehdä kun muut paistuu.
Kattilaan vähän öljyä, perään vehnäjauhoja. Paistetaan jauhot kaadetaan päälle vähän Colalimonaadia, jes colaa colaa, sekoitetaan ankarasti, ettei pala.
Sekaan heitetään lusikallinen hunajaa (jep, tyttöjen juttuja), sekoitetaan ankarasti.
Tempastaan purkillinen kookosmaitoa. Mielellään semmonen pikkupurkki (parempaa).
Lopuksi lorautetaan mukaan jonkin verran tummaa soijaa...tulee tummaa soosia.
Jos halutaan makeempaa laitetaan sokeria, mutta varovasti!
Annetaan kiehua ja se on siinä.
Mikäli kastike jää liian löysäksi ja vehnäjauhoa on ollut liian vähän voi sinne sotkea vähän perunajauhosotkua ankarasti hämmentäen.

Ja sitten kommenttia peliin jannut ja jannuttaret, halutaanko lisää ruokaraportteja vai oliko tää tässä?

1 comment:

jaanaba.fitfashion.fi said...

Hyvä resepti. MÄä ainakin mielelläni luen ruokajuttuja ja toteutankin niitä välillä.