3.4.11

Kenobiitin keittiössä tapahtuu (taas)

No niin kanssakulinaarit, tässä tulee osviittaa miten tehdään ääriherkullinen ja maittava norsunjalka.

Tarvitaan ainakin:
Kilo kauppiaan omin käsin jauhamaa jauhimuslihaa, tässä lehmää.
pari pakettia pekonia. Tän kertainen euroshopper pekoni ei ehkä ollut parasta, mutta halvinta kyllä.
Juustoo, suolaa, pippuria ja Coca-Colaa inansa.

No mitä tehdään ekana,
Palotellaan sipulit, lorautetaan sekaan inaus colajuomaa, sekotellaan ja annetaan sipulien marinoitua mukaviksi.
Siipaloidaan juustosta sopiva määrä siivuja. Siivut tulee lihakerroksien väliin.

Jaetaan jauhimusliha kolmeen osaan, n. 333 grammaa per pläjäys.
Yksi osa kerrallaan hakataan lihan koostumus veitsellä pienen pieneksi.
Ripotellaan lihakerroksen päälle suolaa, pippuria ja colajuomassa marinoituneita sipuleita.
Sitten käännetää kuin oltaisiin tekemässä torttutaikinaa, mutta lihasta. ja taas hakataan veitsellä koostumusta vieläkin pienemmäksi.

Kun silppu on sopivaa, levitellään tasaisen litteeksi leivinpaperin päälle.
Lihan päälle kerros pekonia ja juustoa.

Toistetaan sama kahdelle muulle jäljelläolevalle jauhimuslihaköntsälle, jonka lälkeen meillä on kolme kerrosta hienonnettua lihaa, pekonia ja juustoa.
Tämä paketti rullataan leivinpaperia apuna käyttäen norsunjalan muotoon, peitetään mahdollisesti jäljelle jääneillä pekonin siivuilla.
Koko paketti tiiviseen foliokääreeseen ja uuniin kolmeksi tunniksi n. 175 astetta kuumaan.

Kun se sitten tulee sieltä uunista, kannattaa olla tarkkana sen folion avaamisen kanssa, sieltä kun valahtaa jauhimuslihasnesteitä melkoinen määrä.

Ja jos joku ihmettelee miksei tähän tullut mm. korppujauhoa tai kananmunaa.
Kerettiläisethän laittaa kananmunaa ja korppujauhoa lihamurekkeeseensa, mutta kylmä totuus on, että ne vain huonontavat lopputulosta.
Kun liha on veitsellä hienonnettu tulee tän tyyppisestä norsunjalasta tosi tiivistä tavaraa eikä mitään korppujauholla jatkettua höttöö.

Nam, niin hyvää, että menee melkein kerralla naamariin.

JOs jäi jotain aukkoja sepustukseen, saa kysyä vapaasti.

No comments: