25.10.09

Kenobiitin keittiössä tapahtuu

Inkiväärivalkosipulikanaa!

Seuraavilla konsteilla.
Edellisiltana maustamattomat kananfilepalat marinoitumaan jäkaappiin tällaiseen liemeen:
- Sopivasti soijasoosia. Tässä käytin halvinta, joka on myös _ylisuolaista_. Suosittelen suolattomampaa vaihtoehtoa.
- Hiukan öljyä
- Paljon valkosipulia. Tähän käytin raastettuna. NAM!
- Peukalon kokoinen inkiväärin pala niinikään raastettuna.
- Kanat sekaan ja yöksi jääkaappiin muhimaan.
-Seuraavana päivänä sitten paistellaan pitkään kannellisessa paistinpannussa puolella teholla...tulee mureeta ja herkullista.
- Lopuksi kypsien kanojen päälle hyppysellinen sokeria ja inkivääriraastetta.

Kastike:
Samalla kun kanat kypsyvät on aika tehdä kastike. Tällä kertaa kohtalaisen makea kolainenkookoskastike.
- Kanojen marinointiliemen jämät keitetään.
- Lisätään loraus kolajuomaa.
- Purkillinen kookosmaitoa, joka kummallista kyllä maistuu hyvälle keittämisen jälkeen vaikka muuten onkin yksi kamalimmista mauista mitä mies voi maistaa. Ja sopii kastikkeisiin erinomaisesti.
- Suurustetaan sopivan paksuksi vaikka vehnäjauholla.

Lisäksi munanuudeleita
- Nuudelien keitto pitäisi olla kaikille selvää, joten ei sen enempää siitä.

Sama vielä kuvakertomuksena:

Vasemmalta oikealle ja yhäältä alas
- Kananfilepalat marinoitumassa
- Kastike ja paistetut kanat
- Lähikuva valmiista kananpaloista. Huom. päällä ripaus inkivääriraastetta
- Koko setti lautasella menossa ääntä kohti.

Sapuska oli kerrassan herkullista, miinuspisteet ainoastaan liiallisesta suolan käytöstä, joka siis johtui siitä halvimmasta mahdollisesta soija- tai pitäiskö sanoa suolasoosista. Kannattaa muistaa tämä soosiostoksille suunnatessa.
Suosittelen ostamaan kindemannin kaupasta sitä parempaa suolattomampaa vaihtoehtoa.

No comments: