Siinä se on, kebabannos kotikonsteilla valmistettuna. NAM!
Jaa, että mitenkä on mahdollista tehdä kebabia kotona. No helposti, otta vaan vähän aikaa ja vaivaa.
Näin se käy:
Hanki tarvikkeet.
Tämän kertaiseen kotikebabiin tuli 400g lammas- ja 400g hirvijauhelihaa.
Yhteensä siis 800g jööti herkullista kuolleen eläimen lihaa jauhettuna ja maustettuna.
Plus muut asiaankuuluvat, kuten
- valkosipuli ja kermaviili
- tomaattipyre ja öljy yms.
- lohkoperunat (suosittelen ennemmin pitaleivän paloja)
- salaatti (naisten ruokaa)
- aah! paketti aromisuolaa ja mustapippuria
Siitä se lähtee
-Jauhelihat pistetään vielä pienemmiksi veitsellä leikaten. Niin pieneksi ja tasaiseksi mössöksi kun vain jaksaa pienentää. Tää on tuskallista, mutta lopputulos on sitä parempi mitä pienemmäksi liha tulee.
-Samalla kannattaa laittaa mausteita, että tulee mukaan tasaisemmin.
-koko pakettiin riittää n. 40-50g sitä aromisuolaa ja pippurimurskaa oman maun mukaan. (muita mausteita ei tarvita)
-kun lihat on hienonnettu, pannaan kädet töihin.
-kaikki jauheliha mausteineen isoon kippoon ja kädet rannetta myöten perään. Veivaa, vatkaa ja hämmennä niin kauen, että koko lihamassa on ihan tasaista ilman minkäänlaisia ilmakuplia. (jos kuplia jää, tulee mureketta eikä kebabia)
- Sen jälkeen muotoillaan lihaköntsästä sylinterimäinen patukka ja kääritään se mitä tiiviimmin alumiinifolioon paistamista varten. Kas näin
-Koko komeus 125 astetta kuumaan uuniin neljäksi (4) tunniksi rauhassa kypsymään.
Sillä välin kannattaa valmistaa lisukkeita, koska pelkän lihan syöminen, vaikka hyvää onkin, alkaa olemaan yksitoikkoista ja tylsää.
-valkosipulikastikkeeseen yksi purkki kermaviiliä ja yksi (tai ainakin paljon) valkosipuli.
-punaiseen kastikkeeseen pari purkkia tomaattipyrettä, loraus öljyä, pienempi loraus soijasoosia, vähän sokeria ja kaksi tippaa Blairin After Death soosia (varovasti). Ja mitä muuta nyt tykkäätkään laittaa, tämä soosi ei ole niin kauhean tarkka siitä mitä sinne tungetaan.
-perunat valmiiksi, jotta voit heittää ne hieman kuumempaan uuniin heti kun norsunjalka on kypsynyt. Suosittelen silti niitä pitaleivän palasia.
-Ai niin, komenna vaimo tekeen se salaatti.
Sitten vaan odotellaan, että kaikki on kypsää.
-otetaan kypsä lihaköntti uunista, annetaan sen rauhoittua kunnes perunat ovat valmiita ja aletaan leikkaamaan.
-ja katso, sehän leikkautuu siivuiksi ihan kuin aito. On vaan parempaa kuin useimmissa "so called" oikeissa kebabluolissa. kas näin
Tässä vaiheessa muuten paljastuu jos etr hienontanut tai möyhentänyt lihasmassaa tarpeeksi hienoksi ja tiiviiksi. Hyvältä se siltikin maistuu, että ei huolta siitä.
Varo syömäästä liikaa, tää täyttää aika hyvin.
Alkuperäinen resepti on netin syövereistä kaivettu ja hiukan paranneltu.
Lihana voi käyttää myös kanaa, kalkkunaa, sikaa tai mitä vaan ja niiden sekoituksia.
Kommentteja?
1 comment:
Oon tehnyt lähes samaa tällä viisiin:
200 g possun jauhelihaa
400 g lampaan jauhelihaa
400 g naudan jauhelihaa
3 - 4 rkl perunajauhoja
2 dl vettä
mausteet samat
Oon ajanut kutterilla (tehosekoittimen hienontimella) veden, possujauhelihan, mausteet ja perunajauhon tasaiseksi massaksi (makkarapuolelta oppinut) ja sitten seannut sen muuhun jauhelihaan. Uunista ottamisen jälkeen antanut jäähtyä ja sitten lykännyt sen jääkaappiin. Huomenna oon vedellyt siitä lastuja juustohöylällä, mitään viipaleita.
Post a Comment